Politica de Stop Pierderi

Ia profit

Un Ia profit este utilizat pentru a seta o ieşire atunci când rata de valută se mişcă într-o direcţie favorabilă. Dacă crezi că preţul unei perechi valutare va creşte sau va scade la un anumit nivel dar nu ştii ce va face după aceea, plasarea unei comenzi Ia Profit îţi va închide tranzacţionarea atunci când valuta ajunge la acea poziţie.

Exemplu:

Dacă cumperi Euro la 1,3300 şi te aştepţi ca preţul să crească, poţi seta o comandă Ia Profit pentru a vinde la 1,3350. Atunci când piaţa ajunje la 1,3350, comandata Ia Profit se va executa şi poziţia se închide.

Comanda Stop pierderi

O comandă stop pierderi le dă voie agenţilor să seteze un punct de ieşire pentru o tranzacţionare pierzătoare atunci când îşi definesc riscul îşi setează tranzacţionarea ca atare. Acesta adaugă un nivel de protecţie pentru agenţi, asigurând că nu vor pierde mai mult decât vor dacă o poziţie de pe piaţă scade. *

Exemplu:

Dacă cumperi Euro la 1,3300 şi te aştepţi ca preţul să scadă, poţi seta o comandă de oprire pierderi să vinzi la 1,3250. Atunci când piaţa ajunge la 1,3250, comanda ta Oprire pierderi este executată şi poziţia se va închide.

Comezi limită

O comandă limită este folosită pentru a deschide o poziţie (sau o expunere) cu o comandă de a cumpăra sau vinde un simbol la o rată predeterminată. O comandă limită de tip înseamnă să cumperi sau să vinzi la un preţ mai bun decât preţul de pe piaţă.

Exemplu:

Rata de EUR/USD este de 1,33. Dacă un utilizator vrea să cumpere EUR/USD când preţul este mai favorabil pentru cumpărare, acesta poate pune o limită să cumpere EUR/USD la 1,32.

O comandă de stop limită este folosită să deschidă o poziţie (sau o expunere) cu o comandă de a cumpăra sau de a vinde un simbol la o rată predeterminată. O comandă stop limită de tip înseamnă să cumperi sau să vinzi la un preţ mai prost decât preţul de pe piaţă.

Exemplu:

Rata de EUR/USD este de 1,33. Dacă un utilizator vrea să cumpere EUR/USD când preţul este mai puţin favorabil pentru cumpărare, acesta poate pune o limită să cumpere EUR/USD la 1.34.

Comanda dacă e gata

O comandă Dacă e gata este folosită pentru a deschide o comandă limită sau comandă stop dacă piaţa ajunge la o anumită poziţie şi se face o anumită cumpărare sau vânzare. Dacă acest lucru se întâmplă, o comandă Dacă e gata specifică limite pe viitor pentru rata de schimb aleasă.

Exemplu:

Rata pe piaţă este de 1,3300. Se pune o comandă limită pentru a cumpăra dacă piaţa ajunge la 1,3200. O comandă Dacă e gata poate fi setată să pună o comandă de Oprire pierderi la 1,3100 şi o comandă de Ia profit la 1,3300 dacă se face cumpărarea Euro la 1,3200.

*În cazul în care votalitatea ratei este intensă, comanda de oprire pierderi va fi executată la cea mai bună rată posibilă pentru agent care e trecută de Limita de oprire pierderi. Acest lucru se poate petrece în timpul orelor de piaţă sau atunci când piaţa e închisă pentru aceş produs sau monedă. În aceste situaţii comanda va fi implementată la cea mai apropiată rată posibilă de piaţă în timpul execuţiei. O comandă /limită nu promite că o comandă va fi executată la acea rată.